October 20, 2021, 01:06:50 AM

News:

Due to SPAM attacks, new members must be approved before posting.  Please email jclough@warrenpinnacle.com when registering and your account will be approved.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - rouges

1
Using SLAMM / Salinity analysis
February 18, 2015, 01:31:50 PM
Hi,

I'm looking into doing some salinity calibration and validation using the salinity module from SLAMM. However there's little documentation available on how to use the module, input data parameters and overall review of the model.
Are there any plans to publish a report on the validations done in GA, Washington state or a manual in the near future. I'll really appreciate any help with this.

Thanks
2
Using SLAMM / Re: Elevation analysis issue
October 17, 2014, 02:25:31 PM
Couple of questions:

On Slamm 6, you're able to change the default Min and Max elevations for site-specific data, in my case Grand Bay, MS. Is it recommended to change the conceptual model even when dealing with LiDAR data (which is a high-quality input)? By changing these default values, am I risking placing a category below MTL for example? Under which circumstances should I change the default values to site specific data?


I'm having trouble finding information regarding site specific wetland category elevations, I'll appreciate some advice on this too.

Thanks
3
Using SLAMM / Re: Elevation analysis issue
October 15, 2014, 01:37:04 PM
Thanks for the quick response. Is working now!

The NWI pre-processor was set to True, now's off.
So according to the technical doc, if my inputs include LIDAR (or any higher quality data) there's no point on running the pre-processor to estimate elevations?
4
Using SLAMM / Elevation analysis issue
October 15, 2014, 12:20:32 PM
I just started using SLAMM 6.2 to run a few simulations. I inputted the lidar, ground cover and slope files and followed all the steps in the user manual. So far everything works fine, including the files validity, except for the elevation analysis tool.  When I try to use it and click on Run Elevation Analysis, the n cells / 5th pct. / mean and so forth show only zeros for every category  ???. Meaning I can't get histograms or any data to export to excel. I'm using windows 8, not sure if that has something to do with it.

I'll really appreciate some help with this.